top of page
artikkelbilde 1.jpg

Urets tid var ikke forbi

Da smarttelefonen- og klokkene kom på markedet, fryktet klokke-entusiastene at armbåndsurets tid var forbi. Men nei. Nå er klokken tilbake i tiden.

– Klassiske klokker vil alltid bestå, sier Nicolai Samuelsen.

Han startet med distribusjon og salg av klokker i 1991, og har levert klokker og ur til bedriftsmarkedet i snart 30 år. Vi snakker altså om klokker som ikke må legges til lading, men som sitter pent rundt håndleddet og som tikker utrettelig, døgn etter døgn, år etter år.

– Vi selger ikke digitale smartklokker, men klassiske armbåndsur, quarts med batteri eller mekanisk automatic, forteller han.

 

Et ur i tiden

Mange ser på klokken som symbol på kvalitet, design, håndverk, materialer og minner – et smykke. Et armbåndsur er noe som skal være med deg hver dag, kanskje hele livet. Som skal vise tiden og sørge for at du er presis. 

– Hva er det som er spesielt med klokkene fra Nicolai Samuelsen?

– Det som er spesielt med våre klokker, er at du kan designe en klokke som er perfekt for deg og din bedrift. Du kan velge form og farge, samt at du kan prege klokken med logo eller gravere inn et budskap om du vil. Resultatet er en unik klokke med personlighet – en klokke som ingen andre har maken til, sier Samuelsen og legger til:

– Det er mange som tenker på dette som reklame, men det er viktig for meg å presisere at det går an å gjøre dette veldig fint. Klokkene våre er såkalt «private label»-klokker. Det betyr at klokkene produseres av de samme produsentene som lager merkeklokker, og kvaliteten på klokkene våre står dermed ikke noe tilbake for merke-klokkene.

 

Den typiske kunden til Nicolai Samuelsen er en bedrift som ønsker å gi sine ansatte en varig gave, for eksempel når de skal feire et jubileum, vil markere noe spesielt eller rett og slett bare ønsker å sette ekstra pris på ansatte eller kunder. Samuelsen kan levere helt ned til 12 klokker med egen logo og eget design.

 

Høy kvalitet og god garanti

– Dere er opptatt av kvalitet. Hva legger dere i det?

– Klokker består av flere komponenter, i hovedsak urkasse, urverk og rem eller lenke. Det er liten hjelp i å kjøpe en klokke med flott urverk hvis urkassen er dårlig. Vann, støv og støt vil da kunne ødelegge verket. Vi selger derfor urkasser i rustfritt stål som er robuste og solide. Med gode pakninger, kan vi med trygghet garantere at de holder det de lover med tanke på vanntetthet. Holder ikke klokkene vann og støv ute, hjelper det lite hvor fint urverk du har.

Vi bruker japanske Citizen eller Seiko-urverk. Disse er utrolig driftssikre. Urverk fra sveitsiske Eta og Ronda er dyrere, men etter vår mening er de ikke bedre, sier Samuelsen.

 

Nicolai Samuelsen forteller at det er stor forskjell på hva slags klokker de ulike kundene vil ha. Klokkemodellen vil variere om det er ansatte i et parfymeri, et sykehus eller en rørleggerbedrift.

– Noen ønsker noe sporty, andre vil ha noe klassisk, og noen ønsker klokker med glitrende stener på urskiven. Vi har over 100 modeller i vår kolleksjon, så det er mye å velge mellom.

 

Personlig service fra A til Å

– Hvordan går jeg frem hvis jeg ønsker å designe mine egne klokker?

– Det hele begynner med at kunden er innom nettsiden vår, får et inntrykk, litt inspirasjon og trykker «Kontakt oss». Deretter ringer jeg kunden for å kartlegge hva som er behovet og anledningen, hvem som er mottakere av klokkene, og hva slags farger, design eller logo kunden ønsker på klokken. Vi finner en klokkemodell med en stil og et design som passer for dem og deres bedrift. Vi lager så en skisse, eller en såkalt layout, med logo innen 24 timer, uten kostnad eller forpliktelse. Denne prosessen gjentas til kunden er fornøyd. Ved å ha personlig kontakt med kunden underveis i prosessen, kommer vi raskere fram til et godt resultat, sier Nicolaisen.

– Jeg opplever at kundene opplever denne personlige servicen som positiv. Når vi i tillegg kan tilby gode priser og rask levering, kan vi skilte med mange fornøyde kunder, avslutter Samuelsen.

bottom of page